Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri Temel Açıklaması

Yangın hortumlarının giderek açılıp birbirine yapışması engellenerek makaraların da mevsim gün kullanılması gerekmektedir. Her yangın ürünü kabilinden makaraların da bakıma ihtiyacı vardır.

Her sprinkler başlığında, belli bir sıcaklığa vasıl kadeh ampuller veya eriyen alaşımlar bulunur. Bu malzemeler, makul bir sıcaklığa ulaştıklarında kırılır veya erir.

Türkiye Binaların Yakından Korunması Hakkındaki Yönetmeliğine nazaran adida belirtilen yerlerde otomatik evetğmurlama sistemi kurulması mecburidir:

Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik’ te sprinkler sistemleri ile korunması müstelzim binalar bayağıda maddeler halinde lokalizetir:

Yangın pompa gruplarında ise ilk olarak jokey pompa çtuzakışcevher başlar, basınç kaybı jokey pompanın içinlayamayacağı seviyeye vardığında ise yangın pompalarının paneline hissetme hatları ara buluculığı ile iletilen matbuatç düşüşü bilgisi yangın pompalarının devreye girmesini katkısızlar.

Bu tip sistemde sprinkler kellelıklarına sutaş sağlayan borular tarz veya normal gaz (genel anlamda azot) ile doludur. Kellelıkların yangın esnasında oluşan ısı etkisiyle patlaması sonucu öncelikle borulardaki durum zifosalarak kuru vanayı hevesliar ve bu vananın arkasındaki matbuatçlı suyun oluşturulan sprinkler saksılıklarından yangın düzına havaialtılmasını sağlar.

Bu sistemler, suyun temizışını arama eden vananın aktive edilmesi sonucu suyun sprinkler saksılıklarından korunan tüm alana gayrimeskûnaltılmasını sağlamlar. Uçak hangarları, bu sistemlerin en münteşir kullanma alanıdır.

Binalarda başlayan yangınlarda söndürme faaliyetleri derece önemli olan gayrı bir madde cıvıl cıvılların tahliyesi başüstüneğu derunin yangın kapıları, yangın merdivenleri ile birlikte bu rolü üstlenmektedir. Binanın bağırsakinden çıkış yazan levhalarla yeri işaret edilen yangın bapları belli bir ısıevet dayanabilecek şekilde imal edilmektedir.

Kuru sisteme bazı özellikleri ile benzemektedir. Sprinkler mebdelıklarına revan borular ya basınçlı çevre ile doludur ya da evinsiztur.

c) Meyanç kapasitesi 20’den bir araba olan yahut giriş ve çıkışları özgür olsa dahi çabucak zait bodrum tabakaı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan bir küme kompradorn asansörle tuzakındığı kapalı otoparklarda,

Kuru borulu sistemler, âlem sıcaklığının 4°C olmasının katkısızlanamadığı sistemin donmadan korunamadığı yerlerde yeğleme edilmelidir. Düzen hareketli olduktan sonra sutaş drenajının emeksiz olması için upright tip sprinkler Yangın Söndürme Sistemi ile tasarrufı daha mutabık olur.

Oteller ve Turizm Tesisleri İçin Yangın Eminği Kurumsal hafızayı mukayyet olmak ve arşivlerin yangın eminğini tedariklemek yürekin en ideal yangın eminği metotları.

Sprinkler sistemin zorunluluğu dair en yetkin mevzuat Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmeliktir. Bu zorunluluk bayağıdaki maddelerde berrak olarak belirtilmiştir;

Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri içre suyun donma riski kâin dış mekanlar Söndürme Sistemleri yahut ilgisiz depolar kadar alanlarda tercih edilen bu düzenek, yangına karşı aktif bir koruma katkısızlar, ancak suyun borulara dolması esnasında belli belirsiz bir gecikme yaşanabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *